En Sıcak Konular

Hürriyet'ten bir harita skandalı daha

9 Nisan 2008 10:51 tsi
Hürriyet'ten bir harita skandalı daha Hürriyet Türkiye’yi yine böldü. Geçtiğimiz yıl verdiği çocuk oyununda Türkiye’nin yarısının olmadığı harita yer alan Hürriyet Gazetesi bu sefer de spor ekinde aynı skandala imza attı!

Ersin Çelik'in haberi
Dış mihrakların Türkiye’yi bölünmüş gösteren harita skandallarına sert tepki gösteren Türkiye, bu sefer kendi içinden vuruldu! Hem de kendisini Türk basının amiral gemisi ilan eden Hürriyet gazetesi tarafından. Üstelik bu Hürriyet’in ilk skandalı değil.

Hürriyet Türkiye’yi yine böldü. Geçtiğimiz yıl dağıtımını üstlendiği çocuk oyunu Hugo’daki Türkiye’nin bölünmüş haritasını görmezden gelen Hürriyet Gazetesi, bu sefer de ücretsiz olarak verdiği ‘Hürriyet Spor’ ekinde Türkiye’nin yarısını yok saydı.

GENEL YAYIN YÖNETMENİ ERTUĞRUL ÖZKÖK

Geçtiğimiz yılki harita skandalı çok konuşulan ve psikologlar tarafından oyunu oynayan tüm çocuklar üzerinde kötü etki bırakacağı yorumları yapılan Hürriyet’in bu harita skandalı da çok konuşulacak.

Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök’ün yönetiminde çıkan ve Özkök’le birlikte Hürriyet’in önde gelen yazarları, Yılmaz Özdil, Erman Toroğlu, Mehmet Y. Yılmaz, Ercan Saatçi ve Cengiz Semercioğlu’nun da spor yazıları yazdığı Hürriyet Spor gazetesinde yer alan Avrupa haritasında Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğu’su yok.

AVRUPA'DAKİ TÜRKİYE'NİN DOĞUSU YOK

Dün (08.04.2008) çıkan haftalık spor eki, Hürriyet Spor'un 12. sayfasında yer alan, ‘Avrupa Türk Derbisi Görecek’ başlıklı haber için kullanılan çember içine alınmış Avrupa haritasında, Türkiye’nin Doğu ve Güneydoğusu’nu sözde Kürdistan topraklarına katılmış gibi gösterilmesi şaşkınlıkla karşılanırken, gazetenin aynı hatayı bir yıl ara ile ikinci kere yapması kafalarda soru işaretleri bıraktı.

"TÜRKİYE TÜRKLERİNDİR"

Logosunun yanındaki Türk bayraklı Atatürk siluetinin altında ‘Türkiye Türklerindir’ sloganı yazan ve Türkiye’nin basın devi(!) olarak bilinen Hürriyet’in, ‘Hürriyet Çocuk Kulübü’ olarak geçtiğimiz yıl dağıtımını üstlendiği bilgisayar oyunu Hugo’da Türkiye bölünmüş olarak gösterilmişti. Olayın patlak vermesi üzerine uzun süre bu konuyu tartışan Türk kamuoyu, tüm dünya çocukları için ülkeleri tanıma amaçlı üretilen bilgisayar oyununda böyle bir vahamet işlenmesini kınarken, uzamanlar bu oyunla çocukların kafasının karışacağına dikkat çekmişti.


Hürriyet Spor, Basketbol ULEB Kupası'nda mücade eden temsilcilerimiz Galatasaray ve Beşiktaş'ın hafta sonu başlayacak turnuvada kendi aralarında oynayacağı maça iki tam sayfa ayrırken, 12. sayfanın sol üst köşesindeki çember içine alınmış Avrupa ülkelerinin haritası yer alırken Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu bölgeleri yok...

TÜRKİYE'YE BİR ÖZÜR BORCU VARDI!

Hürriyet’in yeni harita skandalına imza attığı spor ekinin Genel Yayın yönetmenliğini yürüten Ertuğrul Özkök’ün olayla ilgili nasıl bir tavır sergileyeceği merak edilirken, Hürriyet Gazetesi geçen seneki harita skandalı ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamış ve özür dilememişti.

Hürriyet Gazetesi'nin, 'Hürriyet Çocuk Klübü' olarak dağıtımını üstlendiği, 'Hugo Sihirli Yolculuk' adlı oyunda yer alan bütün ülkelerin sınırları fosforlu yeşille öne çıkarılırken, Türkiye’de durum değişiyor. Türki'ye haritası üzerine gelince, Sinop’tan Hataya kadar uzanan çizginin doğusu gösterilmiyor.

Haber 7



Bu haber 3,672 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    5,192 µs